انتخاب مدادرنگی و مقایسه انواع برند مدادرنگی ها کار نسبتا پیچیده ای است که علاوه بر دانش نسبت به انواع مدادرنگی نیاز به دانش های تجربی نیز است که در این مقاله سعی شده با مقایسه و بررسی موارد که به صورت تجربی نیز به دست آمده راهنمای خوبی برای تصمیم نهایی جهت خرید داشته باشید.

انواع مدادرنگی

مدادرنگی طی فرآیند پیچیده و از ترکیب سه ماده پودر رنگ، خاک رس و نوعی موم به دست می آید. کیفیت هر یک از این مواد و مراحل آن بر خود مداد تاثیر بسزایی دارد. به طور کلی مداد رنگی ها شامل دو دسته کلاسیک و حرفه ای می شوند.نوع کلاسیک که به دانش آموزی نیز معروف است، خشکتر بوده و قابلیت ترکیب آن ها با دیگر رنگ ها به نسبت نوع حرفه ای کمتر است و تنوع رنگی کمتری نیز دارند. از انواع برند های مدادرنگی کلاسیک می توان به فابرکستل (Faber Castell)، استدلر (Staedtler)، پیکاسو (Picasso)، آریا (Arya)، کنکو (Canco)، فکتیس(Factis)، استابیلو (Stabilo) اشاره کرد. مدادرنگی های حرفه ای شامل تنوع رنگی بیشتر، درجه چربی متفاوت و بیشتر، قابلیت ترکیب رنگی بهتر و قدرت رنگدانه ای بیشتر هستند. این دسته خود شامل چندین نوع دیگر می باشد که در اینجا آنها را بررسی می کنیم. (لازم به ذکر است این درجه بندی و مقایسه تجربی بوده)

1. مداد های متالیک

این دسته مدادرنگی ها در ترکیبات رنگدانه های خود با پودر صدفی مخروط هستند. البته به میزان کم و زیاد بودن پودر صدفی آنها طیف درخشان از طوسی براق و روشن همراه خود دارند. همچنین برای ترکیب این پودر صدفی چربی آنها زیاد و بسیار نرم و روان هستند. عمدتا تعداد رنگ های آنها کم و بهتر است در ترکیب با دیگر رنگ ها در مرحله آخر استفاده شوند زیرا عمدتا از مدادهای دیگر رنگ نمی گیرند. چند نمونه از انواع برندهای مدادرنگی این نوع در پایین آورده شده اند :

برند مداد درجه چربی نرمی و روانی حرکت درجه طیف طوسی کشور سازنده
فابرکستل – Faber Castell 5 7 زیاد آلمان
کمل – Camel 10 10 نسبتا زیاد ژاپن
کارن داش – Caran dAche 8 9 متوسط سوییس
لیرا – Lyra 9 10 کم آلمان

2. مداد های نئون و فلوئورسنت

این دسته از مدادرنگی ها که روی بدنه آنها Neo و یا Flo حک شده است، از رنگدانه هایی ساخته شده اند که باعث درخشش آنها در تاریکی میشوند. چربی آنها بسیار زیاد، تعداد رنگ های بسیار کم و مدادهای دیگر روی آن ها اصلا رنگ دهی ندارند و باعث برداشته شدن رنگ این مدادها نیز می شوند. از جمله برندهای این نوع مدادها می توان به کارن داش (Caran dAche)، لیرا (Lyra) و به تازگی کرتاکالر (Cretacolor) اشاره کرد.

3. دسته مدادهای آبرنگی

رنگدانه ها و مغز این مدادرنگی ها در تماس با آب نرم شده، حالت ذوب شده پیدا کرده و بر روی کاغذ اثر آبرنگی از خود به جا میگذارد. می توان این مدادها را روی کاغذ کشید و با وسیله ای مانند قلمو، اسپری یا گوش پاک کن آن ها را مرطوب کرد که به حالت آبرنگی درآیند. از جمله برندهای این مدادها می توان به فابرکستر (Faber Castell) ، استدلر (Staedtler) ، درونت (Derwent) ، لیرا (Lyra) ، دیزاین (Design) ، کرتاکالر (Cretacolor) اشاره کرد. در ضمن مدادهای آبرنگی هر برند نسبت به نوع حرفه ای عادی آن خیلی جزئی خشک تر است.

4. مدادرنگی های پاستلی

شامل دو نوع چرب و خشک می باشند. با توجه به ماهیت پاستلی آن ها در اینجا توضیح کامل داده نمی شوند. فقط عموما در ترکیب با مدادهای حرفه ای عموما پاستلی خشک یا گچی (مانند برند کنته) را ترکیب نمی کنیم اما ممکن است در جایی پاستل های چرب را بتوانیم همراه با دیگر مدادرنگی ها ترکیب کنیم (مانند برند لیرا و درونت)

5. انواع مدادرنگی های حرفه ای

این مدادرنگی ها شامل طیف وسیعی از انواع برندها می شوند. عمدتا این نوع را تنها با نام پلی کروم می شناسند اما لازم است بدانیم پلی کروم تنها نقطه مقابل مدادهای کلاسیک برند فابرکستل است. در پایین سعی شده در جدولی ضمن مقایسه این برندها با یکدیگر ، وجه تمایز آنها را بهتر دانسته و ویژگی ممتاز هر برند نیز بیان شده. لازم به ذکر است موارد بررسی شده تجربیات شخصی هستند و همچنین نمره میزان چربی از یک تا 10 و با مقیاس مدادهای متالیک بالا یکی در نظر گرفته شده تا مقایسه راحتر شود. نکته دیگر تمام این مدادرنگی ها از نظر کیفیت عالی و هر کدام جایگاه کاربردی خود را دارا هستند.

برند مدادرنگی میزان چربی روان بودن درحرکت قدرت رنگدانه ای قابلیت ترکیب بادیگر رنگها تنوع رنگ مغز مداد mm کشور سازنده ویژگی ممتاز
پریسماکالر – Prismacolor 7 10 10 8 150 رنگ 3 mm آمریکا به تازگی مکزیک رنگ های بسیار درخشان و زنده
کارن داش سری لومیننس – Caran dAche Luminance 6 10 9 7 100 رنگ 4 mm سوییس رنگ های ترکیبی خاص که در دیگر برندها کمتر است
کارن داش سری پابلو – Caran dAche Pablo 4 9 9 9 120 رنگ 4 mm سوییس رنگ های ترکیبی خاص که در دیگر برندها کمتر است
کرتاکالر – Cretacolor 4 8 6 8 72 رنگ 4 mm اتریش قیمت مناسب
برونزیل – Bruynzeel 5 8 7 8 72 رنگ 3 mm هلند قیمت مناسب
فابرکستل پلی کروم یا پلی کروموس – Faber Castell Polycorom 3 9 8 10 120 رنگ 4 mm آلمان طیف رنگهای موجود در طبیعت
لیرا – Lyra 4 9 8 9 100 رنگ 4-6 mm آلمان سری های مختلف دارد که هرکدام کارایی خوبی دارند
دیزاین – Design 4 8 8 8 تهیه به صورت تک رنگ 3 mm اتریش قیمت مناسب
درونت سری آرتیست – Derwent Artist 4 8 8 8 تهیه به صورت تک رنگ 4 mm انگلستان دارای رنگهای خاص در طیف ملایم که در دیگر برندها نیست
درونت سری درویینگ- Derwent Drawing 6 6 6 6 تهیه به صورت تک رنگ 5 mm انگلستان دارای رنگهای خاص در طیف ملایم که در دیگر برندها نیست
کنته – Conte 5 7 4 6 تهیه به صورت تک رنگ 4 mm فرانسه طیف رنگی نسبتا خوب خصوصا برای پوست
لائورنتین – Laurentien 3 8 8 8 تهیه به صورت تک رنگ 3 mm آمریکا قیمت بسیار مناسب
برند MQ این برند که به تازگی وارد بازار شده است در دسته بندی قرار ندادیم زیرا که در توضیحات خود کالا آمده جهت استفاده برای مبتدیان و دانش آموزان مناسب و نیمه حرفه ای است اما بسیاری از عزیزان از کیفیت این برند خصوصا در طیف پوست راضی بوده اند

بعد از مطالعه این مقاله که جهت انتخاب بهترین مدادرنگی و مقایسه انواع برندهای مدادرنگی به منظور انتخاب و خرید راهنمای شما بود ، حالا میتوانید مدادرنگی مناسب را انتخاب و خرید کنید و سپس شروع به نقاشی کنید اما بد نیست قبل از شروع کار نگاهی به مقاله دیگر ما که در مورد تفاوت سبک و تکنیک در نقاشی و انواع آنها است داشته باشید و مطالعه کنید که راهنمایی خوبی خواهد بود.